Εσένα ποια είναι η στάση σου απέναντι στην Ισότητα;

Time & Location

Aπό τις 6 Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες – Γραμμές 2 & 3 του Μετρό

Media


Άραγε θα μπορούσε κάποιος να ορίσει τη «γυναίκα»;

Θα μπορούσε να αριθμήσει τους αμέτρητους ρόλους της; 

Θα μπορούσε να μιλήσει ταυτόχρονα για την ομορφιά και τη δυσκολία του να είσαι γυναίκα; 

Γιατί οι γυναίκες είναι τόσα πολλά… Είναι όλα εκείνα για τα οποία μιλάμε και άλλα τόσα που απλά δεν μπορούμε να περιγράψουμε.

Γυναίκες που είναι «σχεδιασμένες» να επιβιώνουν. Σε κάθε περίσταση, σε κάθε δυσκολία και σε κάθε ρόλο. Σε κάθε ρόλο που επιλέγουν οι ίδιες και σε όλους εκείνους που επωμίζονται λόγω του φύλου τους. Ως κόρες, ως αδερφές, ως μητέρες, ως σύντροφοι. Ως γυναίκες… Στο σπίτι, στη δουλειά, στη μητρότητα, στη μοναχικότητα, στη σχέση, σε κάθε τους βήμα.

Και οι εποχές αλλάζουν. Και οι γυναίκες επαναπροσδιορίζονται. 

Μέσα από τους ρόλους τους, μέσα από το φύλο τους, μέσα στην κοινωνία στην οποία ζουν. Αλλάζουν τα στερεότυπα και «σπάνε» τα γυάλινα ταβάνια. Αλληλοϋποστηρίζονται. Και ενωμένες δημιουργούν κύματα που καταστρέφουν χρόνιες παθογένειες, όπως η κουλτούρα σιωπής για κάθε μορφής βία που χρόνια τώρα ανέχονται. Αλλάζουν τις αντιλήψεις για τη σύγχρονη γυναίκα σήμερα, επηρεάζοντας συγχρόνως και τις παλαιότερες γενιές, δημιουργώντας νέα θετικά δεδομένα για τις γενιές που ακολουθούν. . 

Μιλάνε ανοιχτά και ξεκινάνε συζητήσεις που ταράζουν την κοινωνία.. Εσύ θα πάρεις μέρος στη συζήτηση; Θα επαναπροσδιορίσεις τη στάση σου;

Αλήθεια, εσένα ποια είναι η στάση σου απέναντι στην ισότητα, την έμφυλη βία, την αυτοδιάθεση του σώματος, τον ροζ φόρο, το μισθολογικό χάσμα, την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων;

Καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σχεδιάζουν και υλοποιούν ενημερωτική καμπάνια, που στόχο έχει την αφύπνιση σε θέματα ισότητας των φύλων.

Η καμπάνια, που θα φιλοξενηθεί στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό από τις 6 Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες, παρακινεί τους επιβάτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση που υπάρχει γύρω από την έμφυλη βία, την αυτοδιάθεση του σώματος, το ροζ φόρο, το μισθολογικό χάσμα, την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών και των θηλυκοτήτων σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, η καμπάνια υπενθυμίζει την επικρατούσα, δεκαετίες πριν, στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους. 

Για τη ΣΤΑ.ΣΥ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της. H Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας και το Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες και το περιβάλλον, επεκτείνουν διαρκώς την δράση της, υλοποιώντας νέες ιδέες και συνάπτοντας συνεργασίες, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων με το επιβατικό κοινό, αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό της.

Οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ιδρύθηκαν το 2019 σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργία δράσεων, που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ίδιες και στην κοινωνία. Μέσα σε τρία χρόνια, η κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών αριθμεί περισσότερες από 190.000 χιλιάδες γυναίκες ως μέλη, ενώ έχει βραβευτεί με το GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS στην κατηγορία Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με το UK Alumni Awards in Social Action και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα EUclid Network της Ε.Ε. στις Top 100 Women Social Enterprises. 

Την καμπάνια δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία The Creatives.

Το video της καμπάνιας δημιούργησε η AYLO cinematography. 

Πάρτε μέρος στη συζήτηση:

Instragram: @yperoxes.gynaikes     /     @stasysa.gr
Facebook: Υπέροχες Γυναίκες
TikTok: @yperoxes.gynaikes
LinkedIn: @ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
www.yperoxesgynaikes.com      /       www.stasy.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα αλλά και τις Δράσεις των Υπέροχων Γυναικών

Εργασία

Γνώσεις & Δεξιότητες

Χρόνος - Ενδιαφέροντα

Ηγεσία

Υγεία - Ευεξία

Ανισότητα & Βία

Σεξ

Πολιτισμός & Τέχνες

Συνεντεύξεις

Αφιερώματα

Καθημερινότητα

Καταγγελίες δρόμου